Cea mai mare conferință mondială în domeniul tehnologiei are loc zilele acestea în Lisabona

https://websummit.com/
https://websummit.com/

Web Summit reunește în perioada 6-9 noiembrie, în Lisabona, peste  60.000 de participanți din 170 de țări. Aflată la cea de-a doua ediție, la conferință participă 6 laureați ai premiului Nobel, alți  1200 de oratori și 2500 de jurnaliști din întreaga lume. Printre vorbitori se numără și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Invitatul online surpriză al evenimentului, Stephen Hawking, a  vorbit în prima zi de Web Summit despre beneficiile și pericolele inteligenței artificiale. O nouă revoluție tehnologică, în care inteligența artificială are un rol central, ar putea avea capacitatea de a atenua prejudiciile pe care industrializarea le-a adus lumii, crede el.

„ Am putea în sfârșit să eradicăm bolile și sărăcia. Ar transforma toate aspectele vieții noastre”, spune Stephen Hawking.

Fizicianul britanic recunoaște, însă că evoluția inteligenței artificiale este imprevizibilă și se impune adoptarea unui cod etic tehnologic, pentru că,  chiar și recunoscând toate avantajele pe care aceasta le poate aduce, de asemenea, putem fi distruși de ea.

„ Trebuie să fim atenți la pericole, să le identificăm și să implementăm cea mai bună gestiune a consecințelor cu un avans considerabil.”

Printre vedetele și temele cele mai interesante de la Web Summit, ziarul portughez Observador enumeră roboți care fac discursuri pe scenă, mașini autonome care ajung singure în fața publicului și Facebook care garantează că nu spionează conversațiile nimănui.

Conform Ambasadei României în Republica Portugheză, România, aflată pe harta celor mai importante centre de inovație tehnologică, este reprezentată la Web Summit la nivel guvernamental, parlamentar și europarlamentar, precum și de o serie de startup-uri și companii românești din domeniul tehnologiei, cu dezbateri, prezentări de produse inovative și networking cu potențiali investitori. Ambasada României în Portugalia sprijină participanții români să maximizeze rezultatele obținute la Web Summit, prin facilitarea contactelor cu potențiali parteneri de pe piața portughheză.

Conferința Web Summit, Lisabona, 2017, poate fi urmăriră live pe: https://websummit.com/live

https://websummit.com/
https://websummit.com/

Surse: https://websummit.com/

Jurnalul Observador –  http://observador.pt/seccao/pais/lisboa/web-summit/

Ambasada României În Republica Portugheză

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s