Portret de emigrantă româncă. Dania Darie, model, Portugalia

Dania Darie s-a născut în Hunedoara și la 6 ani participa deja în concursuri de frumusețe pentru copii. La 8 ani a emigrat cu părinții în Portugalia, iar la 16 a participat într-un reality-show al televiziunii SIC, În căutarea unui vis, care le dădea participanților posibilitatea să devină Face Model of the Year , ca modele sau manechine.

Dania Darie a început astfel un adevărat maraton pe pasarelele lumii ( Paris, Roma, Milano, Elveția, Lisabona… ) defilând pentru mari stiliști și mărci precum Mackintosh, Tim Coppens, Pedro Pedro, Grinko, Antonio Zambelli, Carlos Gil, Fatima Lopes, Diogo Miranda, Lion of Porches, SayMyName, Ricardo Preto, Ana Sousa și CIA Marítima. Cu fiecare paradă, Dania înainta cu tot mai multă încredere și eleganță și tot mai aproape de a-și îndeplini visul din copilărie.

Iar dacă există zâne bune care le ajută pe fetițe să-și îndeplinească visurile, pentru Dania aceasta a fost cu siguranță propria ei mamă, Camelia Maria Darie, care nu a cruțat nici un sacrificiu matern ca să ajungă să înfăptuiască acea presimțire a viitorului pe care o avusese cândva, departe,  în momentul în care își văzuse fiica pentru prima dată pe o pasarelă.

Dania copil

Prin definiție, eroii noștri sunt acei care fac lucruri atât de extraordinare, încât noi înșine nu le putem face, dar pentru o întreagă generație de emigranți, Dania Darie a devenit un tip redefinit de eroină. Acel care ne arată cum să ajungem la țintă: în primul rând, să ne alegem calea și apoi să o străbatem cu încrederea unui model pe pasarelă, în parada vieții noastre.

22199236_1438290306220954_213460809_o

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s